Facademaleri

Lige efter påske fik jeg den dejlige opgave at male det facademaleri kunden og jeg have planlagt sidste år.

Ting tager tid, og det må de gerne. Sidste år fik kom indehaveren af Lindehuset forbi vores værksted. Hun havde set de facademaleri på isbaren Artistico og pizzariaet Divina i Espergærde, som jeg havde lavet for nogle år siden. Hun ville gerne have et facadedekoration på sit eget hus, og have i denne forbindelse nogle drømme. Skytsengle og enhjørning skulle være en del af maleriet. Jeg begyndte skitse arbejdet, og efter lidt billeder, telefonsnak og skitsearbejde kom vi frem til følgende oplæg.

skitse til lindetræhusets vægmaleri
skitse til kalkkasein på facade

Muren skulle lige pudses op, tiden gik og vinteren kom. Da der skal være frostfrit, når jeg maler udendørs med kalkkasein, måtte vi vente tålmodig. Men heldigvis gik opgaven ikke i glemmebogen. Før påske blev jeg ringet op. Mon det er nu, facaden er klar til dig. Og så var det bare at gå igen.

Arbejdsbillede til Lindehusets vægmaleri
Detaljer af Lindehusets vægmaleri
Slutresultat af Lindehusets vægmaleri

Sikke en dejlig opgave. Jeg takker mange gange Ejerne af Lindehuset, og håber, at de bliver rigtig glade for deres nye facademaleri.