portræt malet af Kunstner Katrine Wettstein

Portræt

Portræt maleri skræddersyet til dig

Jeg tegner og maler portræt i forskellige stilarter og med forskellige teknikker efter foto eller model.

Vi starter med at tage nogle billeder af den, der skal portrætteres. Gennem fotograferingen danne jeg mig et indtryk, og i fællesskab finder vi netop det udtryk, vi ønsker i maleriet.

Hvis dette er en umulighed, kan jeg også arbejde ud fra dine egne fotos. Her er det en stor hjælp, hvis du kan komme med flere billeder af den, der skal males, så jeg kan se personen fra flere vinker og i forskellige situationer.

Da jeg selv spænder mine lærreder op, kan du selv vælge format på maleriet. Desuden kan du vælge stilart og farvetoner, som du syntes passer bedst til dit portræt.

kalkkasein
selvportræt

Vælger du blyantsfortælling  på træ, kan vi skære pladens form efter ønske. Yderligere vil jeg gerne have tre ord fra dig, eller om den der skal tegnes. Det kan give mig den røde tråd i blyantsfortællingen.

Pris for et portræt afhænger af maleriets størrelse, male/tegnestil, antal personer på maleriet og baggrundsvalg.

portræt
Frederiksborg slot

Portrætter, som det af  Diter von Wettstein , der hænger i “Det Nationalhistoriske Museum” Frederiksborg slot i Hillerød, eller Udda Lundqvist på Nordgen i Svalöv, Sverige, er af den detaljerede slags-  “fin penselstil”. Til et sådan portræt skal der regnes med mindst tre måneders levering.

kalkkasen
Nordgen Svalöv, Sverige

Til  de andre slags portrætter  regner jeg med omkring en til to måneds leveringstid, alt efter, hvor travlt jeg har. Da jeg maler med kalkkasein, er mine malerier lysægte. Men selve tørreprocessen er først helt færdig efter 3 måneder. Derfor anbefaler jeg, at maleriet bestilles i god tid.

Sidste nyt inde for portrætter er mine trolde portrætter – eller troldifiseringer.

trolde portræt lavet af Katrine Wettstein
den yndige trold

Her kan du vælge, hvilken ler type trolden skal udføres i, om den skal glaseres, og sammen taler vi om udtrykke

t, trolden skal have. Jeg tager nogle billeder, og derefter forvandles du, eller den der skal troldifiseres til sin egen lille afspejling af modellen. Se også http://wettstein.dk/trolde-portraetter/

 

 

Ovnsætter og fliselægger Richard Wettstein. Kunstner Katrine Wettstein