keramisk, skulptur

Keramik

Keramik, Formgivning og maleriet har altid gået hånd i hånd i mit arbejde.

Ikke alt kan tegnes og males, nogle gange skal det være mere håndgribeligt, og der træder keramik ind i mit arbejde.

Et springvand, en lille trold, en form, der bøjer sig ind og ud i sig selv. Keramikken giver mig muligheden for at at lade hænderne tale deres eget sprog.

skulptur
root man on stone

Jeg arbejder gerne med lertyper, der ikke bliver glaseret, da formgivningen her er mit primære udtryk.

Jeg har haft en lang periode, hvor livstræet var i mit fokus. Her har jeg arbejdet med mytiske livstræer som Yggdrasil som relief. Andre træer fungerer som springvand eller som enkeltsående skulpturer.

Alt mit keramiske arbejde er både til inde og ude brug, men det anbefales at tømme springvandene i frostperioder.

Jeg fremstiller også logoer, luftriste til huse, husnumre og navneskilt i keramik og tager gerne imod nye udfordringer og dekorationsopgaver.

En af de sidste større dekorationsopgaver har været  til Skovshoveds nye havn, hvor jeg fik til opgave at udsmykke den nye bølgebryder med alt godt fra havet.

Naturligvis laver jeg også små brugsgenstande, gaveideer og souvenirs i keramik.

Et produkt, der har udviklet sig med tiden er ” Tomaten”, en potte, hvor tomaten vokser nedad og man er fri for at binde den op. Fantastisk til balkon og udestuer. Man kan naturligvis også plante krydderurter eller andet godt i “tomaten”.

For nogle år siden kom den lille trold til samlingen, der både fungere som skulptur og potteplante holder. Troldene laves på bestilling i forskellige størrelser og lertyper.

trold i stentøj

Sidste skud på stammen er kommet i år i form af portræt trolde , som vi kalder “troldifiserig”.

troldeportræt af Katrine Wettstein
Der bor en trold i os alle, Helsingør Dagblad

Inspireret af vores havneprojekt i Skovshoved, er vi startet med et hav projekt, med måger, terner, skarv og søpindsvin, vandmænd som første skud på den nye produktion.

havtema
alt godt fra havet

 

Nu kan du også bestille håndmodelerede stjernetegn. Jeg har skabt 12  stentøjsfigurer, der rummer, forskellige køn, etniciteter, glasurteknikker, og elementer. Ud fra vi i fællesskab udvikle nettop det ten, som passer til dig. Læs mere under:  https://wettstein.dk/stjernetegn-paa-bestilling/

Ovnsætter og fliselægger Richard Wettstein. Kunstner Katrine Wettstein