Helsingør har fået sin egen kakkelovn

Kakkelovn “Helsingør”

Helsingør har fået sin helt egen Kakkelovn!

N!CHEN kan nu præsentere sin helt egen kakkelovn serie. Serien er blevet  udviklet sammen med Jens fra Friesentöpferei i Niebüll http://www.friesentoepferei.de . Jens og jeg har i flere omgange talt om at udvikle vores helt egen serie .  Så nu er ovnsætter og keramiker gået fra tegnebrættet til produktion. I sit udseende er kakkelovnen meget tæt på den gamle Svenske porcelænskakkelovn.

Delvis har vi dog moderniseret ovnen, blandt andet med en stor glaslåge.
Selvom ovnen som udgangspunkt er en serie, er der masser af variationsmuligheder. Alle ovne bliver speciel fremstillet til dine ønsker og dit behov. Hver ovn er unik. Indtil videre har vi 3 forskellige kroner: Kronborg med relief-krone og relief-fodgesims, Hornbæk og Snekkersten. I samarbejde med keramiker Ida Bjørn er det også muligt at få individuelle dekor.

Introduktionsprisen for standardmodellen er 114.000.- inkl.  opsætning.

Nr. 1 i serien “Helsingør” kan  ses og selvfølgelig købes her i N!CHEN.
Kaklerne er lavet efter gammeldags maner, alt er håndlavet og gennemtænkt til sidste detalje.

Det som gør ovnen anderledes i forhold til traditionel opmurede kakkelovne er primært indmaden. Hjertet af ovnen er en støbejernsindsats fra Brunner med varmeakkumulator og stort glas, som gengiver et fantastisk flammebillede. Indsatsen giver mulighed for både varmluft (konvektion) og strålingsvarme. Som tilvalg kan man blandt meget andet også vælge en elektronisk forbrændingsstyring, en kedel til produktion af varmt vand og meget mere.

Lidt om Keramikeren:

Alt hos Jens er håndarbejde – det er fantastisk at se! Han er også igang med at producere en Jugendstilovn ud fra gamle former, som han gravede frem igen. Den er jeg også meget spændt på at se, når den engang er færdig! På billederne nedenunder kan dele af produktionen af Helsingør ovnen ses.

Ovnsætter og fliselægger Richard Wettstein. Kunstner Katrine Wettstein