Håndværk – kunst

Samarbejde mellem håndværk og kunst

En af de sjove ting ved at have vores lille familie værksted N!CHEN, er, når vi får lov at arbejde sammen på opgaver. Det er her håndværk og kunst kommer til at følges ad.

Processen kan gå begge veje.

Når kunst giver en hånd til håndværket

Nogle gange skal Richard have visualiseret eller formgivet en del af sit arbejde, både for sig selv, men også så du som kunde kan danne dig et billede af i hvilken retningen arbejdet skal gå. Her kan du se et eksempel på, hvordan Katrine tegner den Niche, Richard siden skal opføre. Vi tager sammen ud på byggepladsen. Taler med kunden angående deres behov og ønsker. Ser på mulighederne byggeforholdene tillader, og derefter sætter Katrine sig til tegnebordet.

Tegningen er ikke en nøjagtig teknisk arkitekttegning, men har til formål at skabe et håndgribeligt indtryk af det færdige resultat.

Når håndværk giver et hånd til kunst

Andre gange er det Katrine, der har behov for Richards håndværk. Det kan være at lave formen til et våbenskjold, sætte fisk op til en dekoration af Skovshoved havn, lave en vaffel til et isskilt eller bygge et vandtæt basin til et springvand.

Richard bruger her sin faglige viden til at udvælge materialer, der både kan fungere i det miljø, de skal bruges i og skabe det rigtige fundament til Katrines videre arbejde.

 

 

Skriv et svar

Ovnsætter og fliselægger Richard Wettstein. Kunstner Katrine Wettstein